Jászszentlászló: Falugyűlésen tárgyalták a jövő terveit Nyomtatás E-mail
2008. február 15. péntek, 11:59
Jászszentlászlón február 11-re a község képviselő-testülete Papp József polgármester vezetésével falugyűlésre hívta...
Falugyűlésen tárgyalták a jövő terveit

Jászszentlászlón február 11-re a község képviselő-testülete Papp József polgármester vezetésével falugyűlésre hívta a település lakosságát az általános iskola aulájába.

A rendezvényen számos falubeli mellett részt vett a Fidesz helyi csoportja is, kinyilvánítva ezzel érdeklődésüket a falu vezetősége által tett lépések, döntések iránt. Nem véletlenül volt ekkora tömeg a rendezvényen, hiszen a lakosok itt kaptak tájékoztatást a képviselő-testület tavalyi munkájáról, majd az idei költségvetés szomorú helyzetéről.

A polgármester és a jegyző mellett a falugazdász is ismertette az idei évben bekövetkezett változásokat. A Kiskunmajsai Kistérség Vidékfejlesztési Irodájának vezetője, dr. Hortiné Pecznik Márta bemutatta az idén induló Leader + Kiskunok Vidékéért Akciócsoport lehetőségeit.

Markolt Imre képviselő ehhez a programhoz kapcsolódóan említést tett arról a projektről, amelynek lényege, hogy 12 árva fiatalt fogadnak be. A lakók igen nagy felháborodással fogadták a hírt, igaz a felszólalók csak ketten bátorkodtak kérdezni, a sorok között azonban éles nyüzsgéssel adtak hangot nemtetszésüknek az emberek.

Horváth Lajos és Patyi Norbert lapunknak elmondták, nem értik, miért „idegen” bevándorlók támogatását helyezik előtérbe, amikor a helyi fiatalság a lehetőségek hiányában kénytelen elmenni.

vnm

 

 

 
Hirdetés