Get Adobe Flash player
Kiskőrös: Böjte atya a Petőfiben Nyomtatás E-mail
2008. április 30. szerda, 09:43
Nem mindennapi útravalót kaptak ballagó tarisznyájukba a végzős gimnazisták. Az erdélyi pap adni jött és maga is kapott

Böjte atya a Petőfiben


Nem mindennapi útravalót kaptak ballagó tarisznyájukba a végzős gimnazisták. Böjte Csaba erdélyi ferences szerzetes, a dévai árvaház alapító atyja jött el Rideg László igazgató meghívására, hogy elmondja diákoknak: a magot nem szabad széjjel morzsolni, mert sosem nő belőle virág.

Sok-sok bölcs példát, Jézus által hirdetett igét kötött színes csokorba és játszi könnyedséggel, időnként humorral fűszerezve adta át hallgatóságának. Személyes tapasztalatain keresztül hívta fel a fiatalok figyelmét arra, hogy a nagy betűs Életben lássák meg másokban az értéket, tanuljanak meg odafigyelni másokra, segíteni a rászorulókon, mert csak akkor van esély arra, hogy ők maguk is a világot jobbító szándékú utódokat neveljenek egyszer.

- Tudnotok kell azt, hogy minden gyermek Isten remekműve - mondta ízes magyarsággal a köztiszteletben álló pap, aki ma már ezerötszáz árva gyermek atyja abban a negyvenkét erdélyi intézményben, amely a nevéhez fűződik.

Böjte atya csak rövid időt tartózkodott városunkban, de hogy emlékezni fog a kiskőrösi gimnazistákra, az bizonyos, ha kibontja otthon azt a borítékot, amelybe rekord idő alatt 90 ezer forintot gyűjtöttek össze a diákok és pedagógusok, hogy segítsék Böjte Csaba misszióját.

Supka Éva

 

 

 
Hirdetés