Kiskőrös: Erdélyi túrán a gimisek Nyomtatás E-mail
2008. június 13. péntek, 10:25
A Petőfi gimnázium 12.C és 11.D osztály tanulói Kaposvári Éva, Boldoczkiné tanárnő és Liska Kornél tanár úr vezetésével, Suhajdáné tanárnő útiterve alapján kirándult Székelyföldön. Nemzeti szalagot tettek Wass Albert sírjára

Erdélyi túrán a gimisek


A Petőfi gimnázium 12.C és 11.D osztály tanulói Kaposvári Éva, Boldoczkiné tanárnő és Liska Kornél tanár úr vezetésével, Suhajdáné tanárnő útiterve alapján kirándult Székelyföldön.

A program elég sűrű volt, az öt nap alatt jártak Nagyszalontán, Kalotaszegen, Kolozsvárott, Tordán, Torockószentgyörgyön, Torockón. Elbűvülte a csapatot a Tordai- hasadék Szovátán a Medve-tó, a Gyilkos-tó és a Békás-szoros. Megnézték Csíksomlyó ferences kegytemplomát, Székelyudvarhelyt, Szejkefürdőn a 12 székelykaput, majd Farkaslakán Tamási Áron sírját és szülőházát.

Majd Korondon a kirakodó vásárban költhették el megmaradt pénzüket, Parajdnál megmászták a sósziklákat. A hazaúton Vass Albert sírjára a Kemény kastély kertjében, Marosvécsen tették le az utolsó piros-fehér-zöld szalagot. Marosvásárhelyen a Teleki tékát és a Bólyai Emlékmúzeumot látogatták meg.

Felejthetetlen élményt kaptak az osztályfőnökeiktől, akiknek ez úton is szeretnék megköszönni a csodálatos utazást.

 

 

 
Hirdetés