Get Adobe Flash player
Kiskőrös: Lesznek, akik őrzik majd a hagyományokat Nyomtatás E-mail
2009. június 30. kedd, 11:00
Lesz a fiatalabb nemzedék tagjai között, aki őrzi majd a szlovák hagyományokat, hiszen a Rétesfesztiválon a szaladgálós rétes Lesznek, akik őrzik majd a hagyományokat

Lesz a fiatalabb nemzedék tagjai között, aki őrzi majd a szlovák hagyományokat, hiszen a Rétesfesztiválon a szaladgálós rétes nyújtására, töltésére szívesen jöttek a diákok.

A gimis 11.B osztályból Szigeti Szandra, Markó Nikolett, Hegedűs Diána, Font Adél, Antalfi Zsuzsanna, Szentesi Dóra, Király Dóra, Lupták Dóra, Pagács Petra, Csóti Jusztina, Orbán Eszter mellett fiúk is jöttek, hogy megtanulják és elsajátítsák a réteskészítés speciális szlovák fogásait. Baranyai Tamás, Horváth János, Aszódi Ábel, Pagács Zoltán és Kardos Bence szerint nincs semmi ördöngösség a dologban, úgyhogy nem bánták meg, hogy eljöttek.

A wattaysok közül Gmoser Györgyné hívó szavára a 10/A lányai jöttek: Turú Dorina, Ungvári Ildikó és Vancsik Bianka. A fiatalok leginkább az édes túrós töltésében szorgoskodtak, és elárulták, hogy szinte mindenkinek ez a kedvence, de végül más töltelék is került a kígyóként tekeredő tésztalapokba.

Igazgatóik, Antalfi Antal és Szentgyörgyiné Szlovák Mária szemrevételezték, meg is kóstolták a diákok réteseit és igazolták, hogy mindegyik kivétel nélkül finom, úgyhogy a jövőben is lesz, aki szakértelemmel készíti majd a kiskőrösi szaladgálóst.

-bzs-

 

 

 
Hirdetés