Ingyenes úszásoktatás Császártöltésen Nyomtatás E-mail
2005. augusztus 04. csütörtök, 11:17
A császártöltési ÁMK általános iskolában az idei nyáron is megszervezték az idei járó gyermekek úszásoktatását.


Ingyenes úszásoktatás Császártöltésen

A császártöltési ÁMK általános iskolában az idei nyáron is megszervezték az ide járó gyermekek úszásoktatását.
Több szempontból is szerencsések az iskola tanulói, hiszen kevés intézmény mondhatja el magáról azt, hogy saját uszodával rendelkezik, hogy az iskola vezetője kiemelten fontosnak tartja azt, hogy lehetőleg minden tanulója megtanuljon úszni, és nem utolsósorban azért is, mert a falu vezetése biztosítja ennek anyagi feltételeit.
Schuszter József tornatanár irányítása és felügyelete mellett sajátíthatják el a különböző úszásnemeket a kicsik. Az idei évben először az érsekhalmi társiskola gyermekei is jelentkezhettek a tanfolyamra.
Nagyon rosszul teszi minden szülő, aki nem íratja be gyermekét, nem használja ki a lehetőséget arra, hogy gyermeke megtanuljon itt úszni. A képviselőtestület biztosítja az ingyenességet: a szakszerű oktatást, az eszközöket. Kötelezővé tenném minden gyerek számára, hogy eljöjjön, hiszen nagyon hasznos dolog az úszás. Nem csak a gyerekeink mozgáskoordinációjának javítását, hanem az izmok erősítését, fizikai állapotuk fejlesztését is segíti. Ma, amikor annyit hallunk a gerincferdülés okozta problémákról, a gyerekek állóképességének csökkenéséről, amikor 7-8. osztályos diákok nem tudnak egy tanévzáró ünnepélyt úgy végigállni, hogy ketten, hárman rosszul ne legyenek, vétek egy ilyen lehetőség elszalasztása.

Bergerné

 

 

 
Hirdetés