Nagy az igény az izsáki Aranyfürt Idősek Otthonára Nyomtatás E-mail
2005. december 12. hétfő, 16:16
Alig pár hónapja, hogy megnyílt Izsákon a Kossuth utcában az Aranyfürt Idősek Otthona, de a legtöbb lakó azóta már birtokba is vette ...


Nagy az igény az izsáki Aranyfürt Idősek Otthonára

Alig pár hónapja, hogy megnyílt Izsákon a Kossuth utcában az Aranyfürt Idősek Otthona, de a legtöbb lakó azóta már birtokba is vette, kényelmes, nyugodt életkörülményeket nyújtó apartmanját. Az állami gazdaság hajdani, mintegy kétezer méter alapterületű épületegyüttesében az idősek számára nemcsak lakrészek, hanem a kiszolgáló helyiségek, irodák, közösségi társalgó, foglalkoztató, valamint az idősek klubjaként működő helyiség is helyet kapott. Az önkormányzati tulajdonú intézetet a budapesti székhelyű Meding Orvosi és Ápolóotthon Kht működteti, melynek ügyvezetőjét, Németh Sándor egészségügyi szakközgazdászt kérdeztük az otthonban igénybe vehető szociális ellátásokról.

- 1988-ban alapított cégünk működteti az izsáki Aranyfürt Idősek otthona mellett a Berceli Idős Pszichiátriai Betegek Otthonát, valamint a Budapesti Ápoló Gondozó Otthont is - mondja Németh Sándor. - Az izsáki emeltszintű otthon lakói térítés ellenében életük végéig kapják használatba a rendelkezésükre bocsátott apartmant, de igény szerint például kórházi kezelés után is biztosítunk pár hónapig tartó átmeneti ellátást. Arra törekszünk, hogy a huszonnégy órás szakmai felügyelet mellett az idős, rászoruló, beteg embereknek nyugodt, biztonságos körülményeket nyújtsunk. Ebben az épületkomplexumban 38 fő részére tudunk személyre szóló ápolást és gondozást, valamint az ehhez kapcsolódó szolgáltatásokat biztosítani az egy-illetve kétszemélyes lakrészekben. Az apartmanokban van főzési lehetőség is, a nagyméretű, közel öt négyzetméteres fürdőszobákban pedig a tolókocsis betegek is könnyedebben mozoghatnak. A lakók ellátásáról több szolgáltatásunk is gondoskodik, például mindenki számára biztosítjuk az orvosi ellátást, betegség esetén pedig az ápolást és a gondozást. Mentális, pszichés segítségnyújtás mellett lehetővé tesszük az idős emberek számára hitéletük gyakorlásának lehetőségét is. Az alapszolgáltatásokon kívül igény szerint külön díjfizetés esetén, még számtalan más szolgáltatás is elérhető, mint például a masszázs, vagy a fodrász, a pedikűr, vagy a manikűr.
Milyen kikapcsolódási lehetőségük van az itt élőknek?
- A szabadidő hasznos eltöltését több kényelmes, közös helyiségben biztosítjuk. Intézményünkben kapott helyet az izsáki idősek klubja, akik színvonalas programlehetőségeket kínálnak majd a bentlakóknak is. Mindezek mellett a szobákban kiépített a televízió csatlakozás is, de külön díjfizetés ellenében lehetőség van egyéni utazások, kulturális programok látogatására, illetve kirándulásokon, gyógyüdüléseken való részvételre.

Boda Zsuzsa 

 

 

 
Hirdetés