Lovaggá ütötték Frittmann Jánost és Szervánszky Lászlót Nyomtatás E-mail
2006. április 03. hétfő, 15:13
Az Első Magyar Fehér Asztal Lovagrend lovagjává avattak két jeles soltvadkerti gasztronómiai szakembert is nemrégiben.


Vadkerti szakemberek a legjobbak között

Lovaggá ütötték Frittmann Jánost és Szervánszky Lászlót

Az Első Magyar Fehér Asztal Lovagrend lovagjává avattak két jeles soltvadkerti gasztronómiai szakembert is nemrégiben. A cukrásztagozat lovagjává ütötték Szervánszky László mestercukrászt és a bortagozat lovagjává Frittmann János borászt március 12-én a Magyar Gasztronómia Napján.


Frittmann János és Szervánszky László

A Parlament Kupolatermében a Szent Korona mellett került sor az ünnepélyes fogadalomtételre és lovaggá ütésre. A lovagrend tagjai azok az országosan és a nemzetközi berkekben is ismert és elismert gasztronómiai szakemberek lehettek, akik az elmúlt években, évtizedekben kiemelkedően sokat tettek a magyar étel és italkultúra hagyományainak ápolásáért. A világon is egyedülálló lovagrend nagymestere Benke László többszörös Oscar-díjas és olimpikon mesterszakács-mestercukrász díszes jogarral ütötte lovaggá a szakma kiváló képviselőit. Mintegy hetven lovagot és mestert avattak ezen a napon a lovagrend tagjává szerte az országból, akik tíz szekcióban fognak -például vendéglős, bor, sör, pék, gasztronómiai termék-előállító, szakács, cukrász- még hatékonyabban és összefogottabban tevékenykedni a magyar gasztronómia érdekében. A lovagok feladata, hogy a magyar gasztronómiát az országon belül és nemzetközi szinten is magas színvonalon képviseljék.

A lovagok többek között megfogadták az egyetemes és a magyar vendéglátás értékeinek, nemes hagyományainak megóvását. Támogatják a gasztronómia tudományos és technikai módszereinek továbbfejlesztését és alkalmazását a mindennapi gyakorlatban.

Boda Zsuzsa

 

 

 
Hirdetés