Virágparádé lesz Kecelen Nyomtatás E-mail
2006. november 15. szerda, 10:28
December első hétvégéjén Kecelen kitavaszodik, és virágba borul az egész város.

Több ezer látogatót várnak

Virágparádé lesz Kecelen

December elsõ hétvégéjén Kecelen kitavaszodik, és virágba borul az egész város. A hagyományos virágfesztivál huszadik alkalommal várja látogatóit. Az országos, sõt nemzetközi rendezvény jó híre, hangulata több ezer vendéget vonz visszatérõen a szökõkutak városába. A három napos gazdag programokkal tûzdelt eseményt színes kavalkáddá alakítják a kiállítások, versenyek és a kultúra gyöngyszemeibõl is ízelítõt kapnak a látogatók.

A szakma legkiválóbbjai jelennek meg ilyenkor Kecelen, hogy bemutassák a hazánkban termesztett dísznövények, vágott-, cserepes- és szárazvirágok teljes arzenálját. Nem csak a külvilág gyönyörködik a csodálatos kompozíciókban, a fantázia alkotásokban, de szakmai szempontból is nagy jelentõségû a találkozó. A rendezvény lehetõséget teremt a kis és nagykeresekedõk, termelõk bemutatkozására, új üzleti kapcsolatok kialakítására. A Magyar Virágkötõk és Virágkereskedõk Szakmai Egyesületével közösen szervezett kötészeti verseny a leglátványosabb színfoltja a hétvégének. 
keceli virágparádén képzõmûvészeti kiállítások értékes darabjaiban is gyönyörködhetnek az érdeklõdõk. A Fazekas kiállítás elsõsorban a Kárpát - medencei fazekas kultúra gazdagságát és sokszínûségét mutatja be. Kísérõ programként borászati kiállítás, kedvezményes virág- és ajándékvásár, mesterségek bemutatója várja az idelátogatókat.

A Régió Napló nyolc oldalas színes mellékletében részletesen megtalálják a fesztivál programját, megismerkedhetnek a szökõkutak városával és számos hasznos információval szolgálunk Önöknek. A hatalmas érdeklõdésre számot tartó rendezvényre tekintettel a novemberi lapunk színes melléklete 44 ezer példányban jut el az olvasókhoz. Nem csak a kiskõrösi kistérségben, hanem Kalocsán és Kiskunhalason is megtalálják minden postaládában a Flóra Virágfesztivál és kötészeti verseny propaganda anyagát. Jöjjenek el családjaikkal, barátaikkal Kecelre december elsõ hétvégéjén, gyönyörködjenek, öltöztessék virágdíszbe otthonukat, készüljenek az év legszebb ünnepére, melynek hangulata már a virágfesztiválon megigézi a látogatókat. 

Supka Éva

 

 

 
Hirdetés