Get Adobe Flash player
Vadkertiek a világbajnok gasztronómiai csapatban Nyomtatás E-mail
2006. december 11. hétfő, 12:18
Három soltvadkerti csapattag is hozzájárult a Gasztro Art nevet viselő magyar gasztronómiai csapat világbajnoki sikereihez.

Luxemburgban is győztek

Vadkertiek a világbajnok gasztronómiai csapatban

Három soltvadkerti csapattag is hozzájárult a Gasztro Art nevet viselõ magyar gasztronómiai csapat világbajnoki sikereihez. Puskás Anna, Birkás Gábor és ifjú Szervánszky László 37 ország több mint 1000 szakácsával és cukrászával mérték össze tudásukat a Luxemburgban november közepén megrendezett nemes versengésben. Mint a legeredményesebb csapat 8 arannyal, 4 ezüsttel és 3 bronzéremmel térhettek haza az ötnapos Expo Gast elnevezésû rendezvényrõl.

Ancika a tõle megszokott precizitással és türelemmel fantasztikus zöldség-gyümölcs kompozíciót alkotott, amely a Galéria címet viselte. Egy sütõtökbõl faragott lány kínálja a finomságokat, és a remekmûben még átvilágított akvárium is színesíti a csodás összképet. Az itthoni elõzetes munkákkal együtt mintegy két hétbe tellett az ezüstérmes alkotás elkészítése. A Linka Sonka Kft-nek köszönhetõen vákuumfólia védte a levegõtõl a kifaragott gyümölcsöket, hogy ne barnuljanak meg a hosszú úton. 
Gábor három kategóriában indult a cukrászok világversenyén. Dekoratív mûvészeti alkotás, vagyis a cukrászati artisztika kategóriájában "Zenét mindenkinek" fantázianevû kompozíciója bronzérmet, mini desszertjei és plasztik csokidísze - amely egy kávéházi jelenetet ábrázolt - ezüstérmet kapott, karamell díszmunkáját, egy virágkompozíciót pedig aranyéremre méltatta az ötventagú, nemzetközi zsûri. A napi munka után is órákig maradt munkahelyén a Korona Cukrászdában, ahol tanítómestere Szervánszky László bõven ellátta õt jó tanácsokkal.

Laci elõször kísérte el a gasztronómiai csapatot nemzetközi versenyre. Lelkesen segített barátainak és gyûjtötte a tapasztalatokat, hogy a jövõben õ is sikerrel rukkolhasson elõ valamilyen mestermunkával.

Elmesélték, hogy a Soltvadkerttõl 1300 kilométerre fekvõ, mesebeli hercegség csodás tájaiból nem sokat láttak, mivel a nappalok és az éjszakák nagy része kemény, megfeszített munkával telt és alig jöttek fel a konyhából. A fõhadiszállást csak akkor hagyták el, amikor a versenyre vitték a kész mûveket, akkor pedig az izgalomtól nem tudtak koncentrálni a környék szépségeire. Egy alkalommal még a rendõrséget is kihívták a környékbeli lakók, akik csak azt látták, hogy este a sötétben valakik nagy csomagokat cipelnek a kisbuszhoz. Azt hitték, betörõk. A félreértések tisztázása után elnézést kértek és jó versenyzést kívántak, mikor kiderült az igazság.
Hazaérkezésük után Ancika, Gábor és Laci megbeszélték, hogy ha négy év múlva is indulnak a világbajnokságon, biztosan maradnak még legalább egy napot, hogy pihenjenek és kiránduljanak a mesebeli hercegségben. Segítõiknek, barátaiknak pedig ezúton is köszönetet mondanak

Boda Zsuzsa

 

 

 
Hirdetés