Get Adobe Flash player
Kiskunhalas: Zárul a Szent Erzsébet év Nyomtatás E-mail
2007. november 13. kedd, 10:44
A kalocsai érsek Kiskunhalason zárja a Szent Erzsébet évet egyházmegyéjében.
Halason zárul a Szent Erzsébet év

A kalocsai érsek Kiskunhalason zárja a Szent Erzsébet évet egyházmegyéjében. Dr. Bábel Balázs újságírói kérdésre válaszolva mondta el, hogy egyházmegyéjében november 19-én, Kiskunhalason zárja a jubileumi esztendőt.

Az érsek arról is beszélt, hogy az egyházmegye a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia kezdeményezésére az egész esztendőt Szent Erzsébetnek és Szent Imrének szentelte. A Karitasz többször és többféle módon szervezett programokkal emlékezett meg a szent királylányról.

Dr. Bábel Balázs kiemelte továbbá, hogy egyházmegyéjében Kiskunhalas az első, ahol Seregély István érsek levele meghallgatásra talált és Szent Erzsébetről közterületet neveznek el a kiskunhalasi KDNP kezdeményezésére, de elmondta azt is, hogy a mélykútiak híres Szent Erzsébet temploma mellett vannak még tiszteletére szentelt templomok az érsekség területén.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia november 18-án zárja le a jubileumi esztendőt, amelyen Bábel Balázs érsek is jelen lesz. A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyében így ünnepélyes érseki szentmisével és a szervezendő Szent Erzsébet Napok keretében a Szent Erzsébet tér átadásával Kiskunhalason zárul a magyar királylány születésének 800. évfordulója alkalmából meghirdetett emlékév.

 

 

 
Hirdetés