Get Adobe Flash player
Kiskunhalas: Betlen János: nem vagyok vadászkutya Nyomtatás E-mail
2008. március 18. kedd, 10:40
Kiskunhalason február végén alakult a Pásztortűz Egyesület.

Betlen János: nem vagyok vadászkutya

Kiskunhalason február végén alakult a Pásztortűz Egyesület. Első rendezvényükön Betlen János újságíró volt a vendég. A beszélgetés végén Maróti Dezső harkakötönyi író első verseskötetét ajándékozta az újságírónak.

Betlen János
Betlen János

Az egyesület elnöke, ifj. Végső István elmondta, vendégük lesz a közeljövőben Törőcsik Mari, Kovács KOKÓ István, Benke László, Romsics Ignác. Az egyesület programjai két szinten mozognak majd.. Havonta szeretnének vendégeket meghívni, ezen felül honismereti és helytörténeti előadásokat is terveznek. Az egyesület jelenleg 13 taggal működik.

Betlen János első alkalommal járt Kiskunhalason, és lenyűgözte a város szépsége. Az est folyamán pályájának kezdetéről, legkedvesebb élményeiről faggatták.  Betlen János nemcsak újságíró, hanem műfordító is. A csaknem másfélórás beszélgetés alatt felelevenítette emlékeit, találkozását Kodály Zoltánnal, olaszországi munkáit, a rendszerváltás drámáit.

Betlen János és Maróti Dezső
Betlen János és Maróti Dezső

Véleménye szerint nem létezik független sajtó. A médiumok manapság nem ellenőrző, hanem vadító szerepet játszanak. A lapok csak akkor tudnak fennmaradni, ha a másikat üldözik. Az újságíró szerepe így átalakul. „Mindegy, hogy kit csak valakit üldözzek - ez a trend. Mi vagyok én, vadászkutya?” -kérdezte a hallgatóságtól Betlen János.

-csé-

 

 

 
Hirdetés