Get Adobe Flash player
Kiskőrös: Görhoki pálya nyílik Nyomtatás E-mail
2008. július 11. péntek, 11:07
Görhoki pálya épül a gimnázium sportpályáján. A nem mindennapi létesítmény Szekeres Károly ötletét és anyagi áldozatvállalását dicséri.

Barátok segítettek Szekeres Károlynak a megvalósításban

Görhoki pálya nyílik
 


Görhoki pálya épül a gimnázium sportpályáján. A nem mindennapi létesítmény Szekeres Károly ötletét és anyagi áldozatvállalását dicséri.

A város közismert vállalkozójáról szinte mindenki tudja, hogy a hoki megszállottja és telente a dunaújvárosi jégpályán kergeti a korongot. De hogy a nyár se teljen sport nélkül, létrehozta a görhoki pályát, ahol kedvére görkorizhat mindenki. Az ünnepélyes és hivatalos átadására csak szeptember 6-án, a szüreti napok keretében kerül sor. Addig is gőzerővel dolgoznak, hogy kényelmes, komfortos körülmények várják a sportolókat, a korisokat. A kellékek Svédországból érkeztek és az ország második legjobb görhoki pályája lesz a kiskőrösi.

A területet egyébként bérlik az iskolától, a bejáratot pedig a Lidl parkolója felől van. A barátok és ismerősök persze máris birtokba vették a „Kori Centrumot”, lapzártánk idején is komoly mérkőzés folyt a dunaújvárosi sportolók és a „Kiskőrösi Katerinka” között, melynek színeiben Barkóczi János, Barkóczi László, Mokrickíj Viktor, Breznyán Attila, László Károly, Rózsavölgyi Zsolt és Szekeres Károly léptek pályára.

A baráti társaság nagyon sokat vállalt fizikailag az építkezésnél, sőt gyakran még a gyerekek is jöttek segíteni. Az érdeklődés máris nagy a görhoki pálya iránt, ahol térítés ellenében bárki pályára gurulhat augusztustól. A fogadóhelység, büfé most készül, szépül a környezet és Szekeres Karcsi azt sem titkolta, hogy folyamatosan fejleszteni szeretné a pályát, ami ha kell, pillanatok alatt teniszpályává alakítható, de akár kézilabdázni, focizni és lábtengózni is lehet rajta. Idővel jó lenne fedelet húzni fölé, hogy a nyári melegben, napközben is élvezhető legyen az in line, azaz a görhoki.

–séva-

 

 

 
Hirdetés