Kecel nyitotta a mulatságok sorát Nyomtatás E-mail
2008. augusztus 29. péntek, 10:36
Idén is Kecel nyitotta a szüreti sokadalmak sorát augusztus 17-én délután.

Kombájn szórta a lufikat a polgármesteri hivatal elé

Kecel nyitotta a mulatságok sorát

Idén is Kecel nyitotta a szüreti sokadalmak sorát augusztus 17-én délután. Ahogy az már a városban évek óta szokás, a Keceli Lovas Club Egyesület szervezésében a felvonulók után a helyi fogatosok és a környékbeli települések fogatosai és lovasiskolái, valamint a hagyományokhoz híven a keceli mezőgazdasági erőgépek is bemutatkoztak.

A Városháza előtt Haszilló Ferenc polgármester üdvözölte a menet résztvevőit és a vendégeket, majd fogatra szállt Lehoczki András alpolgármesterrel együtt és végigvezették a városon a szüreti menetet.

Miután a kisbíró kidobolta, hogy a szüret és a vigasság idén sem marad el, megindult a felvonulás, amelynek élén a keceli Karate Egyesület sportolói vitték a szüreti koszorút, mögöttük a helyi óvodások népes kis csapata, majd az Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti iskola diákjai következtek. A sort a Hetrec Néptánc Együttes táncosai zárták, akik fergeteges menettánccal örvendeztették meg a nézőket.

A felvonulók után a fogatok és a csikósok következtek. Nemcsak a keceli, hanem a környékbeli települések díszes fogatai is bemutatkoztak a közönségnek. A fogatokon a hajtók mögött ott ültek a családtagok, a csőszfiúk és a csőszleányok, valamint a Keceli Asszonykórus és Citerazenekar tagjai is. A fogatokat a Szőlőfürt Lovasiskola lovasai és a kiskőrösi István tanya csikósai kísérték.

Ezen az ünnepi napon a hatalmas szőlőszüretelő kombájnok évek óta a polgármesteri hivatal elé öntik rakományukat, számtalan sárga és piros lufit, amit idén is nagy ovációval vártak és nyugtáztak a legkisebbek.

Boda Zsuzsa

 

 

 
Hirdetés