Kiskunhalas: Jubilál a halasi kórus Nyomtatás E-mail
2008. november 25. kedd, 09:16
Lemezt adnak ki jövő év elején

Jubilál a halasi kórus


Tizenöt éves idén a Kiskunhalasi Vegyes Kar. Mint Faddi Istvánné kórusvezetőt elmondta, 1993-ban Fedora néven alakult meg a kórus azzal a céllal, hogy a városi és az egyházi ünnepeket, rendezvényeket, kulturális eseményeket műsorukkal színvonalasabbá tegyék.

Idővel egyre ismertebbé váltak, rendszeresen fellépnek a kistérségben zajló jeles napokon,és a határokon túl is komoly kapcsolatokat ápolnak. 2001-től közhasznú civil szervezetként Kiskunhalasi Vegyes Kar néven működnek. 2000-ben a Kultúrával a Nyugat Kapujában területi versenyről különdíjjal, 2006-ban országos minősítő versenyről ezüst minősítéssel térhettek haza. 2006-ban karácsonyi kórusműveket tartalmazó videókazettát, CD és DVD lemezt adtak ki.

A legmozgalmasabbnak azonban a jubileumi év bizonyul. Sok felkérésnek tettek már eddig is eleget, október 26-án vendégül látták a magyarkanizsai Cantilena Kamarakórust, a születésnapot pedig jubileumi koncerttel ünnepelték.

A következő időszak is sok feladatot tartogat számukra. Ezek közül kiemelkedik a már hagyományos karácsonyi koncert. (Az első 1993 karácsonyán volt az éjféli mise előtt az alsóvárosi római katolikus templomban.) 2009 elején a legszebb világi kórusművekből adnak ki lemezt. Már jövő év tavaszára is terveznek helyi és külföldi fellépéseket, ezek keretén belül erdélyi és vajdasági meghívásoknak is eleget tesznek – tudtuk meg az énektanár-kórusvezetőtől.

P.B.

 

 

 
Hirdetés