Nyolc év alatt, több mint 290 ezer ember volt a kamionban Nyomtatás E-mail
Írta: sajtoteam   
2017. december 18. hétfő, 10:27

December 22-én zárul Paks II. tájékoztató kamionjának 2017. évi körútja. Az évben nyolc rendezvényen és számos településen megfordult az interaktív kiállítás, melyet az idén jóval többen kerestek fel, mint az előző években.

 

Mint arról már többször beszámoltunk, ez évtől átalakított külsővel és belső tartalommal várta a Paks II. projektet bemutató interaktív kiállítás a fesztiválozókat idén nyáron, akik egymásnak adták a kilincset. Ez évben nyolc rendezvényen ugyanis mintegy 18 ezren keresték fel a mobil kiállítást. Ez 50 százalékkal több az előző fesztiválkörúthoz képest. A fiatalok körében felmérést is végeztek, amiből kiderült: a kérdőívet kitöltők több mint 80 százaléka szerint az atomenergia olcsó és klímabarát. A kiállításon a látogatók interaktív táblákon, gazdagon illusztrált tájékoztató anyag segítségével ismerkedhettek meg az atomenergia békés célú felhasználásával, a Paksi Atomerőműben üzemelő négy, illetve a tervezett két új atomerőművi blokk legfontosabb jellemzőivel.

Persze ahogy lenni szokott, nemcsak a nyári nagyrendezvényeken lehetett megtekinteni az interaktív kiállítást, hiszen a  jármű ősszel is folytatta útját: szeptember első napjaiban a hazai radioaktívhulladék-kezelésben fontos szerepet betöltő térségeket kereste fel. Ellátogatott a Pest megyei Püspökszilágyra és a környező településekre, majd a Nyugat-Mecsekbe, illetve Bátaapátiba és környékére. Ősztől a kiállítás észak-magyarországi túrába kezdett, amely Nógrád, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megyéket érintette.

Az utazó kiállítás kihasználva a szeptemberi nagyrendezvényeket, begördült a püspökhatvani XIV. Izotóp Tájékoztató Napra, a Kalocsai Paprikafesztiválra és a Csabai Kolbászfesztiválra is, így ezeken a rendezvényeken is több ezer embernek nyílt lehetősége arra, hogy megnézze a tárlatot.

A mobil interaktív kiállítás 2009-ben kezdte meg országjárását, azóta több mint 290 ezer látogatója volt. Ez annyi, mint Komárom-Esztergom megye teljes lakossága

 

 

 
Hirdetés