Triplázott a TuruTeam új tehetsége Nyomtatás E-mail
Írta: sajtoteam   
2018. január 03. szerda, 16:59

 

Antal Mirjam három aranyérmet gyűjtött legutóbbi versenyén

Sikert sikerre halmoz Pásztor Gyula tanítványa, a csengődi Antal Mirjam úszó, aki egyben a TuruTeam legújabb felfedezettje is. A 10 éves sportreménység még csak három éve úszik, de már most a legeredményesebb versenyzők közt tartják számon.

 

 

Alkata, ritmusérzéke valamint mozgásszeretete hamar ráébresztette őt és családját, hogy az úszással, mint sporttal érdemes komolyan foglalkoznia. Kiskőrös mellett Kecskemétre a KESI úszóiskolába is jár edzésekre. Ez évben 6 versenyen, 11 aranyérmet és 2 ezüstöt zsebelt be. Gyorsúszásban öt arany és egy ezüst, mellúszásban három arany és egy ezüst, hátúszásban pedig három arany az idei mérleg. Legutóbb a Diák Olimpia Járási fordulóján szerepelt remekül, a dobogó legtetején állt mindhárom úszásnemben. De nemcsak a vízben nyújt nagyszerű teljesítményt, hiszen fiatal kora ellenére több sportágban is kiválóan helyt áll bizonyítva, hogy sokoldalú tehetség. Élete első aranyérmét 2013-ban Gerlitzenben hat évesen egy síversenyen szerezte és ez évtől a kiskőrösi Bem József Általános Iskolában kézilabdázni is kezdett. Mirjam azért, hogy kiváló formában legyen, és állóképessége javuljon, külön szárazföldi edzésekre járt egy kiskőrösi konditerembe, ahol Turu Balázs személyi edző és életmód tanácsadó állította össze számára az életkorának és testalkatának megfelelő, állóképességet fejlesztő kardioedzést. Nem véletlen, hogy Mirjam rövid időn belül a TuruTeam legfiatalabb tagja lett.

 

- A TuruTeam-et azért hoztam létre, hogy ezen keresztül támogatni tudjam a tehetséges fiatal sportolókat úgy szakmailag, mint felkészülésben és az egyéni költségük csökkentésében, a versenyeken vagy az odáig vezető úton. Már négy tagja van, Glaszta Andrea (testépítő), Andriska János (testépítő), Kovács Martin (testépítő) és Antal Mirjam (úszó). Mirjam csatlakozásával új értelmet kapott a csapat, hiszen az ő érkezése jól példázza, hogy a jövőben már nem csak a fitnesz világában induló versenyzőket szeretném támogatni, hanem a többi sportágra is ki szeretném terjeszteni a csapat tevékenységét. A távlati cél az, hogy még több sportolót és még több sportágat tudjon magáénak a csapat – nyilatkozta lapunknak Balázs, aki nemcsak versenyzőit, de az általa kidolgozott és levezényelt Kontroll Diéta programban résztvevőket is szinte észrevétlenül szoktatja át az egészséges, minőségi étkezésre. A sokoldalú, profi szintű sportolókat támogató fiatal edző szerint Mirjamban megvan a megfelelő alázat ahhoz, hogy sikeres legyen. Azonban ahogy a testépítés az étkezés és a szükséges táplálék kiegészítők miatt nem olcsó sport, úgy a versenyszerű úszás sem az. Mirjamnak a konditermi bérletének költségét a csapat állja, Balázs pedig személyi edzőként ingyen segíti, de azt szeretné elérni, ha a jövőben az útiköltségéhez és a megfelelő sportfelszerelésekhez is anyagi hozzájárulást tudna biztosítani a TuruTeam. Ehhez igyekszik megtalálni azokat a támogatókat, akik nemcsak azonosulni tudnak a felvállalt célokkal, de szponzorként pénzbeli támogatásokkal is hajlandóak segítséget nyújtani.

- Nagyon jó együtt dolgozni Mirjammal, hiszen ki van éhezve a sportra, legyen szó annak bármelyik formájáról – mondta Balázs, kinek közeljövőbeli tervei közt szerepel, hogy újabb úszótehetséget vegyen a TuruTeam szárnyai alá. A távlati cél az, hogy a csapat évente 1-2fővel bővüljön és versenyzői számára a szakmai felkészülésen túl minél nagyobb anyagi segítséget is tudjon nyújtani.

 

 

 
Hirdetés