Németországi kirándulás felajánlásból Nyomtatás E-mail
Írta: Vargáné Nagy Melinda   
2010. október 14. csütörtök, 09:59

A Bács-Kiskun megyei közgyűlés elnöke, Bányai Gábor még a keceli Flóra kiállításon ígéretet tett, hogy a kiskőrösi kertész növendékek, akik minden évben magas színvonalú standdal vesznek részt a rendezvényen, egy németországi kirándulást kapnak ajándékba, közösen a megye más hasonló profilú intézményeinek diákjaival. Így jutott el Donáthné Belák Katalin hét tanulóval Villingen- Schwenningenbe.


- Egy vendéglátóipari szakiskola kollégiumában szálltunk meg - sorolják élményeiket a lányok. A tartomány oktatási bizottságának elnökhelyettese köszöntött bennünket. Rövid beszélgetés után elkísért a kertészeti kiállításig, ahol szakmai vezetést kaptunk. Kertépítő mérnök kalauzolt minket, elmesélte a terület történetét, hogyan lett egy ipari területből szívet-lelket gyönyörködtető kiállítási terület, ami a pihenést és a szórakozást is szolgálja. A 24 hektáros területet úgy alakították ki, hogy minden korosztály megtalálja az érdeklődésének megfelelő látnivalókat és elfoglaltságokat.


A szakmai vezetés után lehetőségünk volt alaposan megnézni azt, ami igazán érdekelt minket. Kipróbálhattuk a különböző sport és fittnesz eszközöket is. Sétáltunk a gyönyörű virágágyások között. Este megnéztük Villingen patinás óvárosát, sétáltunk a hangulatos utcákon.


A második napon Donaueschingenbe mentünk. Lehetőségünk nyílt megtekinteni a Fürstenberg hercegi gyűjteményt, ami a család egyik régebbi kastélyában kapott helyet. Betekinthettünk az ősi nemesi család történelmi múltjába, más uralkodó családokkal való kapcsolatába. A templom melletti emelkedőről bepillanthattunk egy kicsit a kastély gyönyörűen gondozott kertjébe, ami egykoron Versailles-i mintára épült.

A Feketeerdő múzeum számos érdekességet bemutatott a népviselettől az órák és zenegépek világáig.


Kovács Renáta, Pécsi Loretta, Czeffer Dóra, Lengyel Tímea, Kollár Nikolett, Lomjánszki Andrea és Schneider Dóra köszöni ezt a szép kirándulást azoknak, akik a szervezésben részt vettek, és akik az anyagiakat előteremtették!

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés