Tíz nap Thesszalonikiben Nyomtatás E-mail
Írta: Nagy Rita   
2010. október 14. csütörtök, 10:20

"Jaszasz!" - hangzott fel a Görögországból haza tért Petőfi gimis és szakközép iskolás diákok szájából a frissen elsajátított görög köszönés, szeretteinknek és természetesen Magyarországnak. Igen, megérkeztünk!!!


Éppen akkora örömmel, mint amekkora lelkesedéssel vágtunk neki nyolcan ennek a 10 napos „bazi nagy görög” kirándulásnak. Igazi hangos, nagy habitusú, családcentrikus famíliák gondoskodtak arról, hogy ne szenvedjünk hiányt se ételben se italban. Mondanom sem kell, hogy a helyi gyros, görög saláta és frappé ízvilága egyszerűen mesés volt.

Óriási öröm volt számunkra, hogy az iskolakezdés után, ha rövid ideig is, de újra visszatérhettünk a nyári 30 fokos melegbe, a gyönyörű Égei tengerparton.

Mivel ez egy iskolai csere kapcsolat volt, minden napra „szigorú” beosztást kaptunk a napi teendőinkről, amelyek többek között a görög kultúra felfedezése, rengeteg új barát megismerése és egy kis farmon végzett munkáról szólt. A közös munka élvezetessé tette a mindennapjainkat és még közelebb hozta egymáshoz a csapatot. Igazán könnyedén elvégeztük, a tökválogatást, salátaültetést és babfejtést: állandó poénok körében.


Amelyet az American Farm school tanterületein végeztünk nagy odaadással. A nevezetességeket sem hagyhattuk ki: megcsodáltuk a gyönyörű ortodox templomokat, körbe jártuk a nevezetes kastélyokat és a zegzugos barlangokat. 

A kirándulást az tette még családiasabbá, hogy az egyik diák, Kuncz Péter éppen akkor ünnepelte a születésnapját. Mi pedig jó magyar szokásokhoz híven, nagy örvendezéssel megünnepeltünk őt.
Hatalmas köszönettel tartozunk Forgács Éva Igazgató helyettes tanárnőnek, aki időt és energiát nem kímélve segítette a kiutazásunkat. Külön köszönetet érdemel kísérő tanárunk Aradi Viktor tanár úr, aki lenyűgöző rugalmasságával és gyors helyzetmegoldó képességével akadálymentessé tette a nyaralásunkat.


Felejthetetlen élményekkel, tapasztalatokkal gazdagodtunk: ajánljuk minden diáknak, ha teheti, vegyen részt egy ilyen cserekapcsolatban, örök élmény.

Maruzsa Richárd, Birtalan Szabina, Bátri Tibor, Kuncz Péter, Balogh Dávid, Nagy Rita és Szlovák Edina köszöni a lehetőséget és a vendéglátást az American Farm Schoolnak.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés