Get Adobe Flash player
Élőholtakat találtak a laktanyában Nyomtatás E-mail
Írta: Boda Zsuzsa   
2011. február 17. csütörtök, 11:14

Egy csapat katona érkezik a Kiskőrös mellett lévő egykori katonai laktanyához. A létesítmény területéről segélykérést észleltek. Azonban, mire odaérnek, nem találnak mást, csupán egy maroknyi túlélőt, hatalmas pusztítást, és élőholtak tömegét…


Még mielőtt valaki azt gondolná, hogy a legfrissebb híreket olvassa városunkról, megnyugtatásként elárulom, hogy csupán egy fikciós történetről van szó. A 20 esztendős, kiskőrösi Lengyel Dávid, elsőkönyves író tollát Nostradamus jóslata ihlette, mely szerint a második ezredforduló után a holtak életre kelnek, a káosz és az öldöklés eluralkodik a világban, és az élőholtak bukást hoznak civilizációnkra.

A holtak világa trilógia „A jóslat” címet viselő első kötetének főszereplője egy huszonéves fiú, aki szembesül félelmeivel, amikor mindez valósággá válik. De vajon vége lesz ennek a kegyetlen rémálomnak?


Dávid már az általános iskolában megpróbálkozott az írással, a gimiben pedig több novellát is írt, majd amatőr filmekhez forgatókönyveket. Az élénk fantáziájú egyetemista fiatalember programtervező informatikusnak készül Szegeden. Mint mondja, szabadidejét leginkább a programozás, a zenehallgatás, olvasás és persze a regény folytatásának írása tölti ki.

Imádja a sci-fi, valamint a fantasy történeteket olvasni és nézni, jövőbeni tervei között ilyen témájú könyvek írása is szerepel. Hogy miért éppen Kiskőrös és miért éppen a laktanya? Nos, erre Dávid csak annyit mondott, hogy nem véletlenül lódult erre a fantáziája, hiszen kiskőrösi lévén régóta nézi az elhagyatott, városszéli katonai monstrumot, amelynek elég nagy a területe ahhoz, hogy a túlélőket, a menekülőket befogadja, számukra védelmet nyújthasson, akár a valóságban is.

És mint ahogy a regény története is különleges, Dávid 22 éves, budapesti szerzőtársát, a web-programozónak készülő Kuba Richárdot sem rendhagyó módon ismerte meg. Egy internetes közösségi portálon vették fel a kapcsolatot egymással egy forgatóköny-hirdetés kapcsán. A közös munka során Dávid megírta a cselekmény fő vázát, majd fejezetenként elküldte a könyvet Richárdnak, aki átolvasta, javította, illetve saját ötleteit is beleszőtte. A küldözgetést mindaddig folytatták, amíg tökéletessé nem csiszolódott a történet.

A fiúk most a trilógia folytatásán dolgoznak, mivel rengeteg megíratlan ötletük van még, de a sikertől függően számos különálló kötet megjelentetését is tervezik. Ha van rá érdeklődés, szívesen tartanak egy könyvbemutatót, vagy író-olvasó találkozót itthon, de jelen pillanatban csak interneten lehet megrendelni könyvüket.

További részletek: www.holtakvilaga.hu

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés